"Clash of the Choirs" - Отоплителите Master топлиха участниците

Clash of the Choirs , най-голямото музикално шоу по полската телевизия тази пролет, привлече голям брой зрители. Огромен мащаб и силните емоции са резултат от много месеци работа. MTM Dariusz Seferyński от Варшава също допринесе за атмосферата на снимачната площадка, като предостави Master отоплители за отопление на студиото.

Студиото за шоуто е построено в огромно производствено хале в завода Ursus, бивш производител на трактори. Специалната зона, където шоуто се състоя беше отделена с помощта на завеси от тавана до пода. Създаденото по този начин помещение е с обем от над 44.000 m³.

Когато подготовката за шоуто започна, температурата в залата беше много ниска, приблизително. 3 ° С. Със сценичното осветление и пълна аудитория, температурата достига 8° C. Първоначално, се използваха осем Master BV 690 нагреватели, за равномерно отопляване на помещението. Устройствата бяха поставени извън сградата, както и вътре, зад завесите. Накрая, продуцентите решиха да включат алтернативно решение, от само два отоплителя за създаване на "острови на топлина".

Два 220 кВт Master BV 690 дизелови отоплителя с изпускателна вентилация са разположени на закрито, зад завесите. Изходящият горещ въздух се насочва чрез използване на 5 м / 710 мм разпределителни тръби. Използва се само една тръба, вместо четири, за да се осигури еднакво и ефективно обдухване (Master BV 690 имат четири въздушни изхода, така че четири 200 mm тръби могат да бъдат свързани).

Края на тръбата е разположен в близост до сцената за изпълнение и пространството на журито.

Използвайки само два отоплителя, продуцентите успяха да достигнат температура от 18-21°C в отопляваните области и 13-15°C в останалата част от помещението. Температурните нива варираха единственно в зависимост от времето навън.

Заслужава да се отбележи това значителното повишаване на температурата, в такова огромно пространство, при толкова ниски разходи.

МТМ използва 600 литров резервоар за гориво, за да осигури непрекъсната работа на отоплителите, два дни седмично без необходимостта от зареждане. Залата бе отоплявана всеки петък за репетиции и всяка събота за репетиции и излъчвания на живо. В случая за Master BV 690 са необходими 60 л. гориво за три часа работа за всеки уред.
Горепосочената инсталация на два отоплителя Master, показва, че те са достатъчни, за да се затопли такава огромна зала, което от своя страна показва колко ефективни са тези отоплители. Подобни инсталации биха могли със сигурност да се използват за други временни събития.