Евтинo отопление в стопански постройки

Отоплението на стопански постройки често се приема като предизивкателство. Такива структури са обикновено високи, просторни и лошо изолирани. Изграждането на конвенционални отоплителни системи - котле и радиатори, е много скъпо. В допълнение и експлоатационните разходи за такъв тип отопление са много високи.

При избора на решение, не трябва да се забравя, че топлия въздух по естествен път се качва нагоре. Температурата ще се променя в зависимост от височината, в размер на приблизително 2.5 ° C / м. За да достигнете 10 ° C в 6-метрова сграда, вие ще трябва да я затоплите до 25 ° C. В лошо изолирани сгради, това причинява значителни загуби на топлина.

Освен това, конвенционалното отопление изисква устройствата да работят нон-стоп. Температурата на закрито не може да падне под 0 ° C (в действителност 5 ° C), тъй като това ще причини замръзне на водата и до увреждане на инсталацията. Затова системата трябва да бъде контролирана и управлявана денонощно, което допълнително увеличава разходите. Селскостопанските сгради често изискват само временно отопление, често за по-малко от няколко часа на ден. Температурата може да спадне под 0 ° С извън тези периоди.

В такива ситуации, системата за въздушно отопление е най-доброто решение. Новото поколение устройства могат бързо да загреят всяка сграда при минимален разход на енергия. Въздушните отоплители не нагряват самата сграда, а само въздуха вътре в нея. Благодарение на по-ниската топлинна инерция на въздуха, както и високата ефективност на вентилаторите, използвани в отоплителите (достигайки няколко десетки хиляди м3 на час), всяка температура може да бъдат достигната в рамките на десетина минути с подходящият уред.Master CT 50 P
Когато отоплението не е необходимо, отоплителите могат да се съхраняват в тежки отрицателни температури до няколко десетки градуса под нулата, без това да повлиява на тяхната функционалност. Циркулацията на въздуха причинена от вентилатора, не позволява топъл въздух да застоява във високите части на помещението. Отоплителите могат да бъдат инсталирани дори и в стари сгради, тъй като не изискват тръби, радиатори или други инсталации. Освен това, те имат много добър ефект за сушене на стените. Това предотвратява наличието на плесени и по този начин е от полза за хората, животните и самите сгради.

Като се има предвид цената за отопляване на стопански постройки, горивото, използвано за целта трябва да бъде толкова евтино, колкото е възможно. Тъй като цените на стандартните горива, като например втечнен газ, мазут и въглища в момента се покачва, дървото изглежда е най-добрият избор. За да отговорим на изискванията на нашите клиенти, Master Climate Solutions представи Master Climate CT50 отоплител на дърва. Това устройство е предназначено най-вече за отопление на стопански постройки в съответствие с всички стандарти за безопасност. Можете да намерите повече информация за този продукт тук.